fbpx
Jana Income Bulanan (recurring) Dengan Memperkenalkan Sistem Ordersini

Jana Income Bulanan (recurring) Dengan Memperkenalkan Sistem Ordersini

Tak banyak sistem atau produk yang memberikan komisen recurring (bulanan) di Malaysia. Sekarang Ordersini memberikan pilihan tersebut kepada anda. Pihak Ordersini sudah pun memperkenalkan User Interface terbaru pada 15 April 2019 berserta dengan harga bulanan yang baharu.

Sebelum ni pakej Ordersini mempunyai variasi dari Rm10 sehingga RM69 sebulan. Namun sekarang hanya ada 2 variasi harga iaitu RM49 sebulan untuk sistem asas. Satu lagi pakej ialah untuk pengguna advance dengan harga Rm99 sebulan yang mempunyai sistem email autoresponder (email marketing)

Yang paling menarik ialah, sempena dengan pakej terbaru ni, anda boleh menerima komisen sebanyak 30% setiap bulan selagi client anda kekal menggunakannya setiap bulan.

RM49/sebulan = RM14.7

RM99/sebulan = Rm29.7

Jika client anda melanggan pakej 6 bulan atau 12 bulan, maka komisen anda akan jadi lebih besar (30% juga).

Jadi berikut ialah step by step untuk anda mula memperkenalkan sistem Ordersini kepada rakan atau pelanggan anda.

1. DAFTAR AKAUN / LOGIN

Perkara pertama anda perlu lakukan ialah daftar akaun Ordersini. Anda hanya perlukan pakej percuma untuk mula menerima pendapatan daripada sistem ini. Tak perlu langgan mana-mana pakej Ordersini.

REGISTER AKAUN OS

LOGIN AKAUN OS

 

2. VERIFY AKAUN

Selepas daftar, anda perlu verify akaun ordersini anda. Anda akan menerima satu email daripada pihak ordersini seperti berikut.

Proses verify ialah untuk menentukan email yang digunakan ialah email yang betul. Kesilapan ejaan email akan menyebabkan anda tidak menerima notifikasi pembelian daripada pelanggan anda.

 

3. AMBIL LINK AFFILIATE

Buka menu affiliate, kemudian pergi ke menu Ordersini Package.

Anda akan dapat lihat link affiliate anda di bahagian atas. Anda perlu simpan link tersebut dan berikan kepada pelanggan anda. Nilai komisen anda akan dikemaskini secara live apabila ada pelanggan membuat langganan pakej ordersini.

4. PENDEKKAN LINK

Anda boleh gunakan perkhidmatan link shortener seperti Goo.gl, tinyurl atau bit.ly untuk menutup link affiliate anda. Pastikan anda simpan link affiliate anda yang sudah dipendekkan tu untuk kegunaan masa hadapan.

5. SEBARKAN

Anda boleh mula sebarkan link anda kepada pelanggan atau rakan bisnes yang lain. Satu pelanggan yang mendaftar akaun melalui link anda dan buat langganan pakej, akan melayakkan anda menerima komisen sebanyak 30% daripada harga langganan yang dibuat.

Berikut ialah apa yang akan keluar selepas anda mula mendapat pelanggan affiliate

 

POTENSI PENDAPATAN

Anda hanya perlu buat promosi kepada orang yang betul untuk mula dapatkan komisen. Komisen yang anda akan terima ialah recurring iaitu secara bulanan selagi pelanggan anda kekal membuat langganan pakej.

Andaikan sebulan anda boleh dapatkan 10 orang yang membuat langganan, anda sudah mendapat RM147 (atau Rm297 untuk pakej advance).

Setiap bulan, fokus untuk mendapatkan pelanggan baru sebanyak mungkin. Semakin banyak orang yang mendaftar melalui link anda, pendapatan anda juga akan bertambah banyak. Lihat ejen sebelum ni yang dah buat referral mereka

PEMBAYARAN KOMISEN & MINIMUM

Pembayaran komisen akan dibuat pada setiap hujung bulan secara automatik, tak perlu buat request pengeluaran. Sampai masa, duit akan dipindahkan ke akaun anda.

Had minimum untuk komisen mula dibayar ialah selepas anda mendapat 2 orang pelanggan yang melanggan pakej. Limit ini diletakkan untuk mengelakkan individu tertentu yang salahguna link affiliate untuk mendaftar diri sendiri dan menerima komisen.

Bagi ejen yang sudah mendapatkan 2 pelanggan pertama, komisen akan dibayar terus pada bulan tersebut. Pada bulan seterusnya, limit tersebut sudah tiada, walaupun anda hanya mendapat Rm14.70, ianya akan tetap dibayar. Limit minimum tersebut hanya untuk pembayran komisen kali pertama sahaja.

Goodluck !

Saya menyediakan group facebook khas untuk anda yang berminat nak hasilkan pendapatan melalui affiliate sistem Ordersini.

Boleh join di siniĀ  JOIN GROUP FB

 

Cara Buka Akaun Ordersini Untuk Ejen Affiliate Dan Dropship

Cara Buka Akaun Ordersini Untuk Ejen Affiliate Dan Dropship

Hari ini saya akan kongsikan cara buka akaun ordersini untuk ejen affiliate, ejen dropship dan peniaga yang ingin hasilkan pendapatan dengan OrderSini. Ordersini merupakan sebuah platform yang menghimpunkan pelbagai produk. Ada produk fikizal dan produk digital. Kalau produk fizikal, ia adalah produk yang boleh dipegang dan akan dihantar secara pos laju dan sebagainya. Bagi produk digital pula, proses penghantaran adalah lebih cepat, hanya melalui email sahaja.

Produk Digital biasanya terdiri dari

  • PDF Ebook
  • Audio MP3
  • Video
  • Software
  • Membership Akses

Sebagai contoh, anda menjual software antivirus, anda hanya berikan pelanggan link download antivirus dan siri number untuk di activatekan. Biasanya setelah bayaran disahkan, Biasanya apabila bayaran telah disahkan, barulah anda menghantar link download dan siri number kepada email pembeli. Ini adalah contoh produk digital.

Selain produk digital, ada juga jualan produk fizikal seperti

  • Pakaian
  • Permainan
  • Alat Bantu Belajar
  • Produk Kecantikan & Kesihatan

Sebenarnya anda boleh menjual 1001 barang dengan menggunakan borang tempahan dari OrderSini. Lebih menarik lagi, anda boleh menjual tiket seminar, acara dan jualan harga untuk perkhidmatan.

Itu adalah fungsi asas yang terdapat didalam website OrderSini. Didalam OS mempunyai Marketplace yang menghimpunkan senarai produk yang dijual oleh semua seller. Pada masa yang sama, anda sebagai seller berdaftar juga boleh mempromosikan produk seller lain.

Sebagai contoh anda menjual produk kecantikan dan berminat untuk dapatkan ejen untuk pasarkan produk anda. Anda mungkin sudah atau mungkin belum mempunyai website. Itu tidak mengapa, tetapi jika ada lebih baik untuk tujuan branding sebenarnya sangat baik. Jika tiada, anda boleh gunakan borang belian produk anda di OS sebagai Minisites (Mini Website) untuk menjual. Itu adalah kelebihan dan keistimewaan borang pesanan Ordersini. Anda boleh berniaga tanpa menggunakan website.

Jadi Pasti Anda Tertanya Bagaimana Cara Buka Akaun OrderSini?

Proses buka akaun Ordersini sangatlah simple dan mudah. Untuk penjual, affiliate dan ejen dropship, anda hanya perlukan Nama, Email dan Password sahaja untuk bermula.

Berikut Adalah Cara Buka Akaun Ordersini

Masuk Laman Register OrderSini seperti gambar dibawah. Isikan Nama, Email Primary dan set Password 2 kali.

Langkah seterusnya, anda akan dibawa Dashboard. Seperti anda dapat lihat, akaun anda ini masih belum verify lagi. Proses seterusnya anda kena semak email.

Anda perlu semak email. Kebiasaannya, jika anda menggunakan Gmail, email Ordersini akan masuk under “Promotion” tab. Klik pada promotion tab dan anda akan lihat email pendaftaran Ordersini anda.

Setelah klik email tersebut, anda akan melihat paparan dibawah. Anda perlu klik pada butang “Verify Email” akaun.

Anda seterusnya akan dibawa kelaman dashboard semula. Dan kali ini anda akan dapat lihat status akaun anda kini sudah Verify. Ini bermakna anda sudah boleh bersiap sedia untuk melakukan kerja promosi. Namun sebelum itu ada langkah terakhir dalam proses buka akaun ordersini ini.

Seperti gambar diatas, anda perlu klik pada Tetapan dan klik pada Profile. Manakala pada gambar dibawah, anda perlu mengisi detail anda seperti alamat dan support number di whatsapp dan telegram. Fungsi support number dan alamat ini berguna kelak apabila anda ingin membuat belian dari seller OS. Dengan login akaun OS anda, semua detail berkaitan alamat penghantaran terpapar tanpa perlu isi semula.

Part kedua ini pula wajib bagi affiliate yang ingin mempromosikan produk – produk affiliate yang terdapat didalam affiliate marketplace. Dengan cara ini penjual produk dapat membayar komisyen jualan on time. Jadi pastikan anda mengisi detail akaun bank anda dan klik pada kemaskini.

Itu adalah caranya untuk buka akaun Ordersini. Ia tidak sukar untuk dilakukan. Anda hanya perlukan nama, email dan detail bank akaun. Ini akan mudahkan seller membayar on time apabila anda melakukan jualan.