fbpx
Jana Income Bulanan (recurring) Dengan Memperkenalkan Sistem Ordersini

Jana Income Bulanan (recurring) Dengan Memperkenalkan Sistem Ordersini

Tak banyak sistem atau produk yang memberikan komisen recurring (bulanan) di Malaysia. Sekarang Ordersini memberikan pilihan tersebut kepada anda. Pihak Ordersini sudah pun memperkenalkan User Interface terbaru pada 15 April 2019 berserta dengan harga bulanan yang baharu.

Sebelum ni pakej Ordersini mempunyai variasi dari Rm10 sehingga RM69 sebulan. Namun sekarang hanya ada 2 variasi harga iaitu RM49 sebulan untuk sistem asas. Satu lagi pakej ialah untuk pengguna advance dengan harga Rm99 sebulan yang mempunyai sistem email autoresponder (email marketing)

Yang paling menarik ialah, sempena dengan pakej terbaru ni, anda boleh menerima komisen sebanyak 30% setiap bulan selagi client anda kekal menggunakannya setiap bulan.

RM49/sebulan = RM14.7

RM99/sebulan = Rm29.7

Jika client anda melanggan pakej 6 bulan atau 12 bulan, maka komisen anda akan jadi lebih besar (30% juga).

Jadi berikut ialah step by step untuk anda mula memperkenalkan sistem Ordersini kepada rakan atau pelanggan anda.

1. DAFTAR AKAUN / LOGIN

Perkara pertama anda perlu lakukan ialah daftar akaun Ordersini. Anda hanya perlukan pakej percuma untuk mula menerima pendapatan daripada sistem ini. Tak perlu langgan mana-mana pakej Ordersini.

REGISTER AKAUN OS

LOGIN AKAUN OS

 

2. VERIFY AKAUN

Selepas daftar, anda perlu verify akaun ordersini anda. Anda akan menerima satu email daripada pihak ordersini seperti berikut.

Proses verify ialah untuk menentukan email yang digunakan ialah email yang betul. Kesilapan ejaan email akan menyebabkan anda tidak menerima notifikasi pembelian daripada pelanggan anda.

 

3. AMBIL LINK AFFILIATE

Buka menu affiliate, kemudian pergi ke menu Ordersini Package.

Anda akan dapat lihat link affiliate anda di bahagian atas. Anda perlu simpan link tersebut dan berikan kepada pelanggan anda. Nilai komisen anda akan dikemaskini secara live apabila ada pelanggan membuat langganan pakej ordersini.

4. PENDEKKAN LINK

Anda boleh gunakan perkhidmatan link shortener seperti Goo.gl, tinyurl atau bit.ly untuk menutup link affiliate anda. Pastikan anda simpan link affiliate anda yang sudah dipendekkan tu untuk kegunaan masa hadapan.

5. SEBARKAN

Anda boleh mula sebarkan link anda kepada pelanggan atau rakan bisnes yang lain. Satu pelanggan yang mendaftar akaun melalui link anda dan buat langganan pakej, akan melayakkan anda menerima komisen sebanyak 30% daripada harga langganan yang dibuat.

Berikut ialah apa yang akan keluar selepas anda mula mendapat pelanggan affiliate

 

POTENSI PENDAPATAN

Anda hanya perlu buat promosi kepada orang yang betul untuk mula dapatkan komisen. Komisen yang anda akan terima ialah recurring iaitu secara bulanan selagi pelanggan anda kekal membuat langganan pakej.

Andaikan sebulan anda boleh dapatkan 10 orang yang membuat langganan, anda sudah mendapat RM147 (atau Rm297 untuk pakej advance).

Setiap bulan, fokus untuk mendapatkan pelanggan baru sebanyak mungkin. Semakin banyak orang yang mendaftar melalui link anda, pendapatan anda juga akan bertambah banyak. Lihat ejen sebelum ni yang dah buat referral mereka

PEMBAYARAN KOMISEN & MINIMUM

Pembayaran komisen akan dibuat pada setiap hujung bulan secara automatik, tak perlu buat request pengeluaran. Sampai masa, duit akan dipindahkan ke akaun anda.

Had minimum untuk komisen mula dibayar ialah selepas anda mendapat 2 orang pelanggan yang melanggan pakej. Limit ini diletakkan untuk mengelakkan individu tertentu yang salahguna link affiliate untuk mendaftar diri sendiri dan menerima komisen.

Bagi ejen yang sudah mendapatkan 2 pelanggan pertama, komisen akan dibayar terus pada bulan tersebut. Pada bulan seterusnya, limit tersebut sudah tiada, walaupun anda hanya mendapat Rm14.70, ianya akan tetap dibayar. Limit minimum tersebut hanya untuk pembayran komisen kali pertama sahaja.

Goodluck !

Saya menyediakan group facebook khas untuk anda yang berminat nak hasilkan pendapatan melalui affiliate sistem Ordersini.

Boleh join di sini  JOIN GROUP FB

 

Cara Terima Bayaran Secara Online Tanpa Website Sendiri

Cara Terima Bayaran Secara Online Tanpa Website Sendiri

Adakah anda seorang peniaga yang perlukan solusi cara terima bayaran online? Jika Ya, kami yakin OrderSini pasti dapat bantu anda. Kami akan kongsikan cara terima bayaran online yang paling mudah dalam abad ini. Pelanggan kita sudah yakin dan percaya dengan sistem belian secara online. Dan masalah bagi kebanyakkan peniaga adalah mereka tidak tahu cara untuk onlinekan perniagaan sedia ada yang beroperasi dari kedai fizikal.

Masalah Kebanyakkan Peniaga Kecil

Bagi kebanyakkan peniaga kecil, anda pasti berdepan dengan masalah hendak terima bayaran secara online, kerana biasanya anda juga perlukan website untuk menjual. Jadi solusi paling mudah bagi para penjual adalah dengan melakukan kerja close sale melalui Whatsapp.

Ini adalah apa yang berlaku sekarang. Sebenarnya anda boleh automasikan proses close sale dengan mudahkan pelanggan buat bayaran sepantas kilat, dari dalam telefon mereka sahaja dengan menggunakan borang pesanan OrderSini, tanpa website.

Apakah Ordersini.com?

OrderSini.com menyediakan khidmat menyediakan borang tempahan atau borang belian secara online. Ianya telah digunakan oleh ramai peniaga untuk terima bayaran secara online. Malah salah satu fungsi Ordersini (OS) yang “Killer” adalah integrasi dengan sistem bayaran Billplz. Billplz ini pula hampir sama dengan OrderSini, tetapi Billplz hanya fokus untuk bayaran online menggunakan telefon bimbit.

Ini menyebabkan jualan menjadi lebih laju kerana pelanggan sekarang sudah “mobile”. Jika kaedah pembayaran online secara tradisional, seperti cash deposit dan online transfer; perkara ini perlu dilakukan secara manual.

Contoh dibawah adalah proses yang perlu dilalui pembeli dengan bayaran manual

  • Pelanggan kena buka new window dalam browser untuk login ke online banking
  • Kemudian pelanggan klik pada menu Transfer
  • Kemudian pelanggan kena pilih jenis transfer dan masukkan no akaun penjual
  • Jika berlainan bank kena tulis nama penjual untuk pengesahan
  • Kemudian kena review detail bayaran
  • Kemudian kena request TAC untuk verifikasi transaksi
  • Lepas bayaran disahkan, anda kena save resit bayaran
  • Lepas tu anda kena kembali ke laman jualan dan isikan borang belian
  • Kena upload resit belian
  • Klik Hantar Pesanan

Ada 10 step yang perlu anda lalui untuk terima bayaran online secara manual. Jika pelanggan ingin membeli, mereka terpaksa gunakan komputer kerana guna telefon, ia satu kerja yang remeh.

Billplz hilangkan masalah diatas dengan singkatkan proses seperti dibawah.

  • Anda perlu isi borang tempahan terlebih dahulu dan pilih cara belian melalui Billplz, Klik submit
  • Anda akan dibawa ke laman Billplz. Masukkan nama, email dan pilih online banking anda
  • Anda akan dibawa ke login page online banking dan review belian
  • Anda request TAC/MSOS Code seperti biasa, lepas bayar anda akan dibawa semula ke laman Pengesahan Belian di Billplz.

Ya, dengan menggunakan Billpiz dan OrderSini, hanya 4 step diperlukan untuk pelanggan melakukan bayaran. Paling best, pelanggan tidak perlu buka site lain, ia automatik berhubung dengan setiap website dari Borang Belian OrderSini ke Billplz ke Online Banking. Kemudian setelah selesai bayaran ia redirect ke Billplz order confirmation page. Pelanggan seterusnya perlu semak email mereka. Kini cara terima bayaran online anda sudah menjadi mudah.

Selain terima bayaran menggunakan Billplz, anda masih boleh sediakan cara bayaran tradisional seperti yang ditunjukkan diatas. Bagi pengguna online banking, apabila adanya fungsi seperti Billplz didalam website anda, biasanya jualan mudah berlaku kerana ia lebih cepat dan menjimatkan masa.

Cara Terima Bayaran Online Dan Offline Dengan Ordersini

Anda juga boleh sediakan cara bayaran “ATM Transfer Atau Cash Deposit” yang mana, pelanggan yang tiada online banking, masih boleh berurusan dan buat belian di menggunakan borang tempahan sahaja. Kelebihannya, anda dapat Track Jualan yang berlaku walaupun pelanggan bayar secara offline banking.

Diatas merupakan contoh sebenar, bahagian Seller Dashboard yang memaparkan transaksi jualan dengan menggunakan borang tempahan belian OrderSini. Ini sememangnya cara terima bayaran online yang sebenar dan terkini.

Jika anda perhatikan pada gambar diatas, dari no 2 hingga no 7 adalah produk yang sama. Tetapi seller telah pelbagaikan borang bayaran mengikut conversion. Sebagai contoh, mereka yang datang membeli dari website, borang jualannya dinamakan sebagai “Front”, manakala pelanggan yang membeli melalui email follow up dinamakan borang belian sebagai “Kandungan”.

Isi didalam borang adalah sama, tetapi nama borang berbeza. Dan ini digunakan untuk track, channel mana yang paling banyak menghasilkan jualan. Sekarang anda lihat pula menu bayaran. Ini merupakan akaun sebenar milik penulis sendiri yang berniaga online service. Hampir 80% pembeli service yang saya tawarkan, dibeli menggunakan billplz. Ini menunjukkan yang pelanggan suka cara ini yang mudahkan mereka membeli. Dan pihak penjual pula dengan mudah menerima bayaran tanpa tertangguh.

Borang Belian OrderSini Mudahkan Conversion

OrderSini merupakan cara terima bayaran online yang efisyen. Ini kerana jika semasa pelanggan mempunyai halangan semasa sedang mood ingin membeli, pelanggan mungkin akan terlupa beli. Kerana halangan tersebut mungkin memerlukan mereka login ke komputer. Dengan penyelesaian yang dibawakan oleh OrderSini, anda dengan mudah mendapat jualan cepat kerana fungsi Billplz didalam OrderSini tidak ada halangan kenapa pelanggan perlu bertangguh.

Jom Baca Lagi : Cara Buka Akaun Ordersini
Jom Baca Lagi : OrderSini Gergasi Marketplace Dropship Malaysia

Jika anda masih mencari kaedah sebenar cara terima bayaran online, anda sudahpun berada di tempat yang betul. Didalam OrderSini, terdapat ramai advertiser yang menggunakan khidmat kami sehingga akhirnya kami wujudkan marketplace tempat semua penjual dan ejen dropship berkumpul. Didalam Affiliate Dan Dropship Marketplace para ejen boleh mengakses produk yang anda jual. Jangan lupa baca lagi artikel – artikel kami supaya anda lebih jelas tentang kelebihan yang ditawarkan oleh OrderSini dalam menyelesaikan masalah cara terima bayaran online yang cepat dan berkesan.