fbpx

Layout Baru Frontstore Ordersini Yang Lebih Ecommerce, Kemas & Elegance

September 09, 2020

Hari ini kami buat penambahbaikan kepada layout frontstore Ordersini supaya kelihatan lebih dinamik & moden. Ada beberapa penambahbaikn yang telah dibuat antaranya:

✅ Search box di bahagian header

Fungsi ini untuk memudahkan pelanggan anda mencari produk yang mereka nak beli dari kedai anda. Disertakan juga dengan fungsi history yang memudahkan pelanggan membuat carian berdasarkan carian lepas.

 

✅ Hamburger dropdown menu

Menu dikecilkan menjadi hamburger di mobile & desktop view supaya jimat ruang

 

✅ Logo company di bahagian header

Logo company boleh ditukar di header dengan logo sendiri menggantikan logo ordersini supaya kedai anda kelihatan seperti milik anda sepenuhnya.

 

✅ Logo company di footer

Logo company juga dipaparkan di footer untuk menaikkan branding anda di setiap page carian produk

 

✅ About us di footer

Section about us telah diwujudkan di footer untuk memberi penerangan mengenai perniagaan yang anda jalankan. Ini juga memainkan peranan ketika pelanggan membuat carian di Google.

 

✅ Contact us di footer (email & phone)

Section ini adalah untuk memudahkan pelanggan menghubungi anda jika memerlukan bantuan teknikal berkenaan produk.

 

✅ Follow us di footer

Section ini untuk memudahkan anda menerima lebih banyak followers di setiap social media. Ianya juga bagus untuk menaikkan branding anda selepas anda menerima banyak pelawat ke frontstore.

 

✅ Unit sold

Jumlah unit sold dipaparkan di setiap produk untuk menunjukkan populariti produk berkenaan. Setiap produk akan disertakan dengan jumlah unit terjual dan ianya akan automatik dikemaskini setiap 24 jam.

 

✅ Star rating

Buat masa ini, semua produk menerima 5 star rating dan dipaparkan di frontstore untuk meningkatkan keyakinan pelanggan. Sistem rating produk belum wujud dalam ordersini ketika ini dan ianya diletakkan sebagai 5 bintang kepada semua produk secara default. Sistem star rating akan dikemaskini dari semasa ke semasa

 

✅ Promo slider

Fungsi yang paling berguna dalam kemaskini kali ini ialah frontstore sudah mempunyai slider. Anda boleh masukkan maksimum 5 slider yang boleh digunakan untuk membuat promosi dan hebahan. Setiap slider juga boleh disertakan link untuk pelanggan klik.

 

FEEDBACK & TUTORIAL

Semua fungsi dan layout baru ini boleh mula digunakan bermula 9 September 2020. Segala feedback daripada pengguna akan diambil perhatian. Sebarang penambahbaikan & isu error boleh report terus kepada pihak Ordersini melalui menu Feedback.

Anda boleh lihat tutorial untuk setup frontstore anda sehingga lengkap di sini:

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Bagaimana teknik upsell boleh bantu bisnes anda?

Bagaimana teknik upsell boleh bantu bisnes anda?

Ramai owner bisnes gagal bila cuba nak jual produk dekat customer yang sedia ada.Takut customer lari bila cuba menjual berulang kali pada orang yang sama. Risau dianggap seller yang kerap menjual ataupun kita panggil hard selling. Menurut data dari optin monster....

read more

Strategi Letak Harga Yang Betul

STRATEGI LETAK HARGA YANG BETUL Dalam sesuatu perniagaan, meletakkan harga yang tepat bagi sesuatu barang yang dijual sangatlah penting. Ia memerlukan beberapa strategi dan peniaga perlulah membuat banyak kajian dan melihat daripada pelbagai sudut. Beberapa perkara...

read more

3 langkah tulis konten untuk tarik pelanggan secara mudah

Mesti anda dah penat nak perah otak fikirkan idea untuk tulis konten kan? Yelah, bukan sahaja perlu tulis konten tapi anda juga kena sesuaikan dengan bisnes yang anda jalankan. Jika kita tak kerap promosikan bisnes yang kita tengah buat. Mesti kita akan ketinggalan...

read more

2 Comments

  1. HASDI BIN HUSSIN

    Saya ingin bertanya, kenapa saya masih menerima apa-apa link atau apa-apa email berkaitan pesanan saya sedangkan semua bayaran telah saya buat.

    Mohon makluman dari pihak tuan. Terima Kasih

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares