fbpx

Pembelian Tak Selesai? Follow Up Jer Guna Whatsapp Dalam Ordersini

Dalam sistem Ordersini, kami sudah letakkan butang khas untuk anda buat follow up kepada pembeli yang tidak selesaikan pembelian.

Tak semua orang akan buat pembelian selepas mereka klik butang buy now, mungkin ada yang terlupa, mungkin ada kerja lain semasa nak buat payment, TAC tak terima, phone terpadam dan sebagainya.

Jadi menjadi tugas anda untuk follow up semula pembayaran yang gagal itu. Dalam Ordersini, kami jadikan proses follow up kepada pelanggan menjadi lebih mudah. Hanya perlu klik butang whatsapp follow up dan 1 mesej whatsapp akan dihantar kepada pelanggan.

STEP 1: Buka Pending List

Anda pergi ke menu product setting > pending list

 

Anda akan dapat lihat senarai pembeli yang masih pending & rejected. Anda buat semakan terlebih dahulu pembeli mana yang anda perlu follow up. Jangan follow up semua, berkemungkinan ada yang sudah bayar dengan buat tempahan semula. Jadi pastikan dahulu senarai yang anda perlu follow up.

 

STEP 2: Klik Butang Whatsapp Follow Up

Anda klik butang whatsapp di hujung sekali untuk hantar mesej whatsapp kepada pelanggan tersebut.

STEP 3: Terima Whatsapp Follow Up

Pelanggan anda akan menerima 1 mesej whatsapp yang mengandungi nama produk & juga link pembayaran. Jika mereka masih berminat, mereka akan terus buat pembelian melalui link tersebut.

 

Tutorial video anda boleh lihat di bawah ni:

 

Jangan lupa share fungsi ni kepda rakan peniaga yang lain. Kami perlukan feedback daripada anda untuk kami tambahbaik sistem whatsapp follow up ni.

Jom buka akaun di Ordersini

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Sekarang pengguna Ordersini dah boleh gunakan domain sendiri untuk menjual produk melalui sistem Ordersini   ✅ Tukar logo ✅ Upload banner ✅ Masukkan custom domain   Sempoi, semua nampak macam kedai sendiri dah.   -- UNTUK SIAPA?   Buat masa ni custom domain hanya...

read more
Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Akhirnya kami dah berjaya masukkan Sendparcel ke dalam Ordersini. Sendparcel by Poslaju mendapat permintaan yang tinggi dari pengguna, maka kami masukkan ke dalam sistem untuk membantu pengguna membuat pengeposan dengan lebih mudah. Boleh layan tutorial di sini...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares