fbpx

Pindahkan Data Pembeli Secara Automatik Ke Google Sheet Dengan Fungsi Webhook

Bagi pengguna Ordersini, anda boleh pindahkan maklumat pembeli dari Ordersini ke google sheet secara automatik dengan menggunakan fungsi webhook yang telah disediakan.

Webhook ialah satu fungsi yang berperanan untuk memindahkan maklumat dari Ordersini ke luar. Jika anda nak kumpul data tersebut masuk ke google sheet, anda boleh gunakan webhook ni.

Boleh lihat penerangan mengenai webhook yang disediakan oleh Zakaria Ghazali :

 

Berikut ialah step by step yang anda perlu buat untuk integrate webhook Ordersini & pindahkan ke dalam Google Sheet. Sangat mudah, anda perlu setup sekali sahaja dan ianya akan berjalan secara automatik selepas ini.

 

 

Webhook dalam Ordersini mempunyai lebih banyak fungsi.

Ianya tidak terhad kepada google sheet sahaja, tetapi boleh digabung & pindahkan data ke pelbagai jenis platform lain seperti autoresponder (Aweber, getresponse, mailerlite dll), social media (Facebook, instagram, twitter dll), messaging app (whatsapp, telegram, sms dll) dan banyak lagi sistem lain yang disediakan dalam Integromat , zapier dan sebagainya.

Dengan adanya fungsi begini, anda boleh buat apa sahaja (yang penting anda kena faham dahulu cara guna sistem integromat & zapier).

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Sekarang pengguna Ordersini dah boleh gunakan domain sendiri untuk menjual produk melalui sistem Ordersini   ✅ Tukar logo ✅ Upload banner ✅ Masukkan custom domain   Sempoi, semua nampak macam kedai sendiri dah.   -- UNTUK SIAPA?   Buat masa ni custom domain hanya...

read more
Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Akhirnya kami dah berjaya masukkan Sendparcel ke dalam Ordersini. Sendparcel by Poslaju mendapat permintaan yang tinggi dari pengguna, maka kami masukkan ke dalam sistem untuk membantu pengguna membuat pengeposan dengan lebih mudah. Boleh layan tutorial di sini...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares