fbpx
Jana Income Bulanan (recurring) Dengan Memperkenalkan Sistem Ordersini

Jana Income Bulanan (recurring) Dengan Memperkenalkan Sistem Ordersini

Tak banyak sistem atau produk yang memberikan komisen recurring (bulanan) di Malaysia. Sekarang Ordersini memberikan pilihan tersebut kepada anda. Pihak Ordersini sudah pun memperkenalkan User Interface terbaru pada 15 April 2019 berserta dengan harga bulanan yang baharu.

Sebelum ni pakej Ordersini mempunyai variasi dari Rm10 sehingga RM69 sebulan. Namun sekarang hanya ada 2 variasi harga iaitu RM49 sebulan untuk sistem asas. Satu lagi pakej ialah untuk pengguna advance dengan harga Rm99 sebulan yang mempunyai sistem email autoresponder (email marketing)

Yang paling menarik ialah, sempena dengan pakej terbaru ni, anda boleh menerima komisen sebanyak 30% setiap bulan selagi client anda kekal menggunakannya setiap bulan.

RM49/sebulan = RM14.7

RM99/sebulan = Rm29.7

Jika client anda melanggan pakej 6 bulan atau 12 bulan, maka komisen anda akan jadi lebih besar (30% juga).

Jadi berikut ialah step by step untuk anda mula memperkenalkan sistem Ordersini kepada rakan atau pelanggan anda.

1. DAFTAR AKAUN / LOGIN

Perkara pertama anda perlu lakukan ialah daftar akaun Ordersini. Anda hanya perlukan pakej percuma untuk mula menerima pendapatan daripada sistem ini. Tak perlu langgan mana-mana pakej Ordersini.

REGISTER AKAUN OS

LOGIN AKAUN OS

 

2. VERIFY AKAUN

Selepas daftar, anda perlu verify akaun ordersini anda. Anda akan menerima satu email daripada pihak ordersini seperti berikut.

Proses verify ialah untuk menentukan email yang digunakan ialah email yang betul. Kesilapan ejaan email akan menyebabkan anda tidak menerima notifikasi pembelian daripada pelanggan anda.

 

3. AMBIL LINK AFFILIATE

Buka menu affiliate, kemudian pergi ke menu Ordersini Package.

Anda akan dapat lihat link affiliate anda di bahagian atas. Anda perlu simpan link tersebut dan berikan kepada pelanggan anda. Nilai komisen anda akan dikemaskini secara live apabila ada pelanggan membuat langganan pakej ordersini.

4. PENDEKKAN LINK

Anda boleh gunakan perkhidmatan link shortener seperti Goo.gl, tinyurl atau bit.ly untuk menutup link affiliate anda. Pastikan anda simpan link affiliate anda yang sudah dipendekkan tu untuk kegunaan masa hadapan.

5. SEBARKAN

Anda boleh mula sebarkan link anda kepada pelanggan atau rakan bisnes yang lain. Satu pelanggan yang mendaftar akaun melalui link anda dan buat langganan pakej, akan melayakkan anda menerima komisen sebanyak 30% daripada harga langganan yang dibuat.

Berikut ialah apa yang akan keluar selepas anda mula mendapat pelanggan affiliate

 

POTENSI PENDAPATAN

Anda hanya perlu buat promosi kepada orang yang betul untuk mula dapatkan komisen. Komisen yang anda akan terima ialah recurring iaitu secara bulanan selagi pelanggan anda kekal membuat langganan pakej.

Andaikan sebulan anda boleh dapatkan 10 orang yang membuat langganan, anda sudah mendapat RM147 (atau Rm297 untuk pakej advance).

Setiap bulan, fokus untuk mendapatkan pelanggan baru sebanyak mungkin. Semakin banyak orang yang mendaftar melalui link anda, pendapatan anda juga akan bertambah banyak. Lihat ejen sebelum ni yang dah buat referral mereka

PEMBAYARAN KOMISEN & MINIMUM

Pembayaran komisen akan dibuat pada setiap hujung bulan secara automatik, tak perlu buat request pengeluaran. Sampai masa, duit akan dipindahkan ke akaun anda.

Had minimum untuk komisen mula dibayar ialah selepas anda mendapat 2 orang pelanggan yang melanggan pakej. Limit ini diletakkan untuk mengelakkan individu tertentu yang salahguna link affiliate untuk mendaftar diri sendiri dan menerima komisen.

Bagi ejen yang sudah mendapatkan 2 pelanggan pertama, komisen akan dibayar terus pada bulan tersebut. Pada bulan seterusnya, limit tersebut sudah tiada, walaupun anda hanya mendapat Rm14.70, ianya akan tetap dibayar. Limit minimum tersebut hanya untuk pembayran komisen kali pertama sahaja.

Goodluck !

Saya menyediakan group facebook khas untuk anda yang berminat nak hasilkan pendapatan melalui affiliate sistem Ordersini.

Boleh join di sini  JOIN GROUP FB

 

Cara Buka Akaun Ordersini Untuk Ejen Affiliate Dan Dropship

Cara Buka Akaun Ordersini Untuk Ejen Affiliate Dan Dropship

Hari ini saya akan kongsikan cara buka akaun ordersini untuk ejen affiliate, ejen dropship dan peniaga yang ingin hasilkan pendapatan dengan OrderSini. Ordersini merupakan sebuah platform yang menghimpunkan pelbagai produk. Ada produk fikizal dan produk digital. Kalau produk fizikal, ia adalah produk yang boleh dipegang dan akan dihantar secara pos laju dan sebagainya. Bagi produk digital pula, proses penghantaran adalah lebih cepat, hanya melalui email sahaja.

Produk Digital biasanya terdiri dari

  • PDF Ebook
  • Audio MP3
  • Video
  • Software
  • Membership Akses

Sebagai contoh, anda menjual software antivirus, anda hanya berikan pelanggan link download antivirus dan siri number untuk di activatekan. Biasanya setelah bayaran disahkan, Biasanya apabila bayaran telah disahkan, barulah anda menghantar link download dan siri number kepada email pembeli. Ini adalah contoh produk digital.

Selain produk digital, ada juga jualan produk fizikal seperti

  • Pakaian
  • Permainan
  • Alat Bantu Belajar
  • Produk Kecantikan & Kesihatan

Sebenarnya anda boleh menjual 1001 barang dengan menggunakan borang tempahan dari OrderSini. Lebih menarik lagi, anda boleh menjual tiket seminar, acara dan jualan harga untuk perkhidmatan.

Itu adalah fungsi asas yang terdapat didalam website OrderSini. Didalam OS mempunyai Marketplace yang menghimpunkan senarai produk yang dijual oleh semua seller. Pada masa yang sama, anda sebagai seller berdaftar juga boleh mempromosikan produk seller lain.

Sebagai contoh anda menjual produk kecantikan dan berminat untuk dapatkan ejen untuk pasarkan produk anda. Anda mungkin sudah atau mungkin belum mempunyai website. Itu tidak mengapa, tetapi jika ada lebih baik untuk tujuan branding sebenarnya sangat baik. Jika tiada, anda boleh gunakan borang belian produk anda di OS sebagai Minisites (Mini Website) untuk menjual. Itu adalah kelebihan dan keistimewaan borang pesanan Ordersini. Anda boleh berniaga tanpa menggunakan website.

Jadi Pasti Anda Tertanya Bagaimana Cara Buka Akaun OrderSini?

Proses buka akaun Ordersini sangatlah simple dan mudah. Untuk penjual, affiliate dan ejen dropship, anda hanya perlukan Nama, Email dan Password sahaja untuk bermula.

Berikut Adalah Cara Buka Akaun Ordersini

Masuk Laman Register OrderSini seperti gambar dibawah. Isikan Nama, Email Primary dan set Password 2 kali.

Langkah seterusnya, anda akan dibawa Dashboard. Seperti anda dapat lihat, akaun anda ini masih belum verify lagi. Proses seterusnya anda kena semak email.

Anda perlu semak email. Kebiasaannya, jika anda menggunakan Gmail, email Ordersini akan masuk under “Promotion” tab. Klik pada promotion tab dan anda akan lihat email pendaftaran Ordersini anda.

Setelah klik email tersebut, anda akan melihat paparan dibawah. Anda perlu klik pada butang “Verify Email” akaun.

Anda seterusnya akan dibawa kelaman dashboard semula. Dan kali ini anda akan dapat lihat status akaun anda kini sudah Verify. Ini bermakna anda sudah boleh bersiap sedia untuk melakukan kerja promosi. Namun sebelum itu ada langkah terakhir dalam proses buka akaun ordersini ini.

Seperti gambar diatas, anda perlu klik pada Tetapan dan klik pada Profile. Manakala pada gambar dibawah, anda perlu mengisi detail anda seperti alamat dan support number di whatsapp dan telegram. Fungsi support number dan alamat ini berguna kelak apabila anda ingin membuat belian dari seller OS. Dengan login akaun OS anda, semua detail berkaitan alamat penghantaran terpapar tanpa perlu isi semula.

Part kedua ini pula wajib bagi affiliate yang ingin mempromosikan produk – produk affiliate yang terdapat didalam affiliate marketplace. Dengan cara ini penjual produk dapat membayar komisyen jualan on time. Jadi pastikan anda mengisi detail akaun bank anda dan klik pada kemaskini.

Itu adalah caranya untuk buka akaun Ordersini. Ia tidak sukar untuk dilakukan. Anda hanya perlukan nama, email dan detail bank akaun. Ini akan mudahkan seller membayar on time apabila anda melakukan jualan.

 

 

3 Cara Buat Duit Online Dari Rumah Tanpa Modal Besar

3 Cara Buat Duit Online Dari Rumah Tanpa Modal Besar

Anda cari cara buat duit online? Atau anda mungkin sedang intai peluang buat duit online dari rumah yang boleh dilakukan secara sambilan sahaja. Ok mana – mana pun anda, pertama sekali, saya nak ucapkan selamat datang ke Blog OrderSini. Blog kami menghimpunkan teknik dan cara buat duit online yang mudah nak di aplikasikan.

Ada banyak sekali cara buat duit online yang boleh anda cuba. Akan tetapi fokus kami untuk artikel harini ini adalah untuk membantu anda pilih cara buat duit online dari rumah atau dari mana-mana sahaja tanpa modal besar. Memang ada kerja online untuk anda buat duit tanpa modal, namun hal ini sebenarnya akan menyusahkan anda kelak.

3 Cara Buat Duit Online Tanpa Modal Besar

Ya didalam blog ini, penulis akan senaraikan beberapa cara buat duit tanpa modal besar. Jika anda cuba bermula tanpa modal, perkara adalah mustahil. Contohnya jika anda mahu buat duit tanpa modal dengan handphone, itu perlukan modal telefon dan internet. Jadi betul tak saya nyatakan yang anda akan buat duit tanpa modal besar. Dengan kata lain, barang seperti telefon dan internet merupakan modal anda untuk bermula. Sebab kalau orang tiada telefon, kenalah ada telefon dulukan?

Namun didalam teknik buat duit online yang akan saya tunjukkan ini masih memerlukan modal untuk bermula. Contohnya adalah seperti

  • Modal Masa
  • Modal Tenaga
  • Modal Ilmu

3 Modal ini perlu ada seiring untuk anda nak laksanakan sesuatu kerja online. Tanpa salah satu darinya, anda akan kecundang melakukannya tanpa modal wang ringgit. Selain itu, dalam perniagaan internet, perkara asas yang wajib ada adalah

  • Email
  • Blog Berbayar
  • Blog Percuma Tidak Disarankan Sama Sekali

Kos untuk mengadakan blog berbayar adalah sekitar RM150 setahun. Anda akan mendapat web hosting dan juga nama domain yang akan digunakan untuk membina blog, membina landing page, membina review page malah membina kedai online secara percuma seandainya anda berilmu.

Tujuan anda mempunyai blog sendiri, adalah untuk memudahkan proses promosi bagi sesuatu produk yang anda sedang promosikan. Di bawah ini saya tunjukkan contoh, cara buat duit dari rumah tanpa modal besar; dengan menggunakan blog.

Buat Duit Sebagai Ejen Affiliate

Pernah dengar istilah Affiliate?

Ok Affiliate ni adalah istilah yang digunakan oleh pemilik produk digital. Produk digital ni seperti:

  • Video Tutorial
  • Ebook Panduan
  • Software
  • Membership Site
  • Audio Dan MP3

Ini adalah contoh produk digital. Produk yang dijual biasanya bukan produk fizikal. Produk digital tidak boleh di pegang. Produk digital biasanya didapati dengan bentuk Download. Anda boleh download Ebook, Software, Audio Dan MP3 ke telefon atau ke komputer anda. Manakala Video dan Membership site biasanya diberi dalam bentuk akses ke member area.

Dengan mempunyai Blog sendiri, anda dengan mudah boleh berblog tentang produk yang anda promosikan sebagai ejen affiliate. Anda hanya perlu berdaftar Akaun Ordersini untuk mengakses Affiliate Malaysia Marketplace yang menghimpunkan ramai penjual produk digital. Kelebihan ini tidak harus disia-siakan kerana potensi untuk buat duit secara online adalah terbuka luas.

Kelebihan Buat Duit Sebagai Ejen Affiliate

Kelebihan terbesar adalah jumlah komisyen yang besar diberikan kepada ejen affiliate. Jika anda lihat, produk digital ini memerlukan modal sekali sahaja semasa ingin publish produk tersebut. Selepas itu apabila ada orang membeli panduan tersebut, penjual akan serahkan link download. Ya hanya link download dan link ke support group yang akan diterima pelanggan.

Jumlah komisyen yang diberikan adalah sekitar 40% hingga 60% dan jumlah ini adalah tinggi. Katakan anda mempromosikan sebuah ebook berharga RM80 dan seller memberikan 50% komisyen. Ini bermakna, setiap jualan yang anda buat, mampu berikan komisyen jualan sebanyak RM40. Jika sebulan anda refer 10 orang pelanggan, itu sudah RM400 ringgit.

Namun didalam OrderSini Affiliate Marketplace, anda boleh buat duit lebih besar kerana ada banyak produk yang berharga mahal dan memberikan komisyen antara RM100 hingga RM300 bagi satu jualan.

Buat Duit Dengan Program Dropship

Didalam OrderSini, selain mempunyai Affiliate Marketplace, anda juga boleh membuat duit online dengan promosikan produk fizikal iaitu produk – produk yang boleh dipegang. Ia dinamakan Program Dropship Malaysia OrderSini. Ia juga adalah sebuah Marketplace bagi produk dropship.

Terdapat dropship produk kesihatan, kecantikan dan juga dropship baju  yang boleh anda promosikan. Kelebihannya, harga dropship ni, sama maksud dengan “harga ejen“, ini bermakna anda boleh membeli sesuatu produk lebih rendah berbanding harga pasaran. Untuk berniaga sesuatu produk, tips paling baik adalah dengan menggunakan produk tersebut terlebih dahulu.

Selepas itu anda sudah mempunyai testimoni keberkesanan produk. Lebih mudah nak cerita dan review didalam blog anda nanti. Cara buat duit dengan dropship semestinya lebih menarik bagi mereka yang susah nak faham konsep ejen affiliate. Dengan satu login OrderSini, anda boleh sertai kedua – dua program sekaligus.

Kelebihan Cara Buat Duit Dengan Dropship

Kelebihan terbesar bagi anda yang bercadang nak buat duit dengan program dropship tentulah kerana pulangan income. Dengan adanya blog dan fungsi kedai online yang boleh dipasang secara percuma, anda boleh memiliki butik online sendiri sekiranya bercita – cita memiliki bisnes butik. Lagipun sudah ramai usahawan wanita yang mempamerkan rekaan mereka tanpa menggunakan kedai fizikal. Semuanya guna online je.

Buat Duit Dengan Teknik Arbitrage

Ini merupakan satu lagi katogeri baru iaitu menjadi peniaga. Teknik Arbitrage ini merupakan cara anda buat duit seolah berniaga dropship juga, yang mana penjual akan hantarkan produk belian bagi pihak anda. Namun anda tidak mendapat harga ejen, sebaliknya anda beli pada harga yang dipaparkan oleh peniaga, kemudian anda jualkan mahal sedikit dari harga anda beli.

Terpulang kepada anda, sama ada nak letak untung sedikit atau untung banyak kerana itu semua berdasarkan income yang anda mahukan. Teknik buat duit online yang kami kongsikan ini bergantung kepada kesungguhan anda yang mahu keluar dari masalah kewangan. Mencipta pendapatan yang lebih stabil dan kehidupan yang lebih selesa.

Blog Sebagai Hub Buat Duit Online

Dengan adanya blog anda sendiri, anda boleh menulis promosi dan juga memasukkan senarai produk dropship pakaian yang anda join ke sistem kedai online, didalam blog buat duit anda sendiri. Sama seperti ejen affiliate, anda boleh hasilkan review produk yang di promosikan bagi tujuan mendapatkan pendapatan sampingan secara online. Ini adalah cara buat duit yang ternyata berkesan dan hasilkan banyak income.

Jom Semak : 5 Lagi Bisnes Online Yang Boleh Dilakukan Dari Rumah

Jika anda lihat, cara buat duit online ini tidak terhad. Tidak semestinya kena ada modal besar baru boleh bermula. Akan tetapi dengan sedikit modal untuk membina blog dotcom anda sendiri sudah memadai untuk anda mula buat duit online. Dengan adanya blog anda sendiri, anda tiada halangan dan rules yang perlu dipatuhi.

Contohnya situasi bagi pengiklan di Google atau Facebook, anda tidak boleh menjual sembarangan produk. Produk ubat-ubatan contohnya, walaupun mempunyai KKM selalunya tidak lepas untuk iklan di FB. Tetapi dengan adanya blog anda sendiri, perkara ini tiada larangan sama sekali. Dan jika tidak menggunakan iklan, content – content seperti ini masih boleh beredar secara percuma di Facebook dan Google.

Kesimpulan Cara Buat Duit Online

Itu adalah kelebihan apabila anda memiliki blog sendiri untuk tujuan berniaga. Tiada sekatan dan halangan untuk anda buat duit, tapi awas! Jangan cari pasal dengan teknik buat duit online tanpa modal kerana kelak anda akan susah kerana ketiadaan hub untuk mempromosikan produk jualan anda.

 

 

5 Bisnes Online Yang Boleh Dilakukan Dari Rumah

5 Bisnes Online Yang Boleh Dilakukan Dari Rumah

Bisnes Online sering dikaitkan dengan perniagaan atas talian. Akan tetapi hakikat sebenar bisnes online di Malaysia adalah berkaitan banyak jenis perniagaan online yang ada sebenarnya. Ramai orang mempunyai salah tanggap tentang bisnes online di Malaysia. Penulis Blog Ordersini akan bantu anda para pembaca untuk memahami dengan lebih mendalam tentang bisnes online dari rumah yang boleh anda lakukan.

Anda Bisnes Online Jual Apa?

Bila disebut bisnes sahaja, mesti kena jual ye? Hahaha, itulah pandangan masyarakat kita tentang perniagaan secara online. Apabila masuk kepada istilah berniaga online, sebenarnya ia tidak semestinya dikaitkan dengan perniagaan. Sebenarnya istilah “bisnes online” ini merujuk kepada kerja – kerja online dan tidak terhad kepada istilah berniaga.

Terdapat banyak jenis bisnes online, namun saya akan senaraikan 5 jenis perkara yang dikaitkan dengan bisnes online.

  1. Ambil upah buat website
  2. Kerja menulis blog dan artikel
  3. Khidmat jaga social media
  4. Berniaga produk
  5. Video Reviewer

Sememangnya terdapat banyak perkara yang anda boleh lakukan apabila anda menggunakan internet sebagai media untuk memasarkan bisnes atau perkhidmatan anda. Anda tidak semestinya menjadi seorang peniaga baru boleh di katakan buat bisnes online. Apa sahaja kerja online yang anda lakukan, akan di istilahkan sebagai bisnes online.

Jom Lihat Senarai 5 Bisnes Online Pilhan Blog OrderSIni

Blog OrderSini kupaskan serba sedikit tentang kelebihan dan cara buat duit bagi setiap bisnes online yang kami senaraikan diatas. Diharap anda akan lebih jelas tentang konsep bisnes online ini.

Ambil Upah Buat Website

Ini adalah bisnes online yang berikan pulangan dan hasil lumayan. Jika anda masih baru, memang banyak perkara yang perlu anda ambil tahu untuk belajar cara membuat website. Kebanyakkan web developer pro yang admin kenal mengenakan caj sekitar RM5,000 bagi sebuah website yang pelanggan tempah.

Jika anda masih baru, anda boleh memulakan service pasang blog yang mana kosnya lebih murah dan memberi pulangan yang tinggi. Terdapat kos untuk mengadakan sebuah blog. Perkara terpenting mestilah nama domain dan juga website hosting. Kosnya adalah sekitar RM150 setahun dan ia dikira berasingan.

Untuk pembinaan blog pula, anda tidak perlu rasa terbeban untuk mengadakan website yang canggih sekiranya anda tiada kretiviti untuk melakukan design. Perkara yang anda perlu lakukan hanyalah menyediakan 4 muka surat wajib seperti

  • Homepage
  • Product & Services
  • Privacy Policy
  • Contact Us

Untuk 4 page blog, 1 gambar header, anda boleh caj pelanggan sekitar RM400. Jika termasuk nama domain dan hosting, itu sudah RM550 bagi sebuah blog. Bagi blog biasanya pelanggan yang perlu update content didalamnya. Namun jika mereka meminta anda sediakan artikel, anda boleh dapat sekitar RM100 bagi sebuah artikel. Dan jika anda tidak tahu menulis, anda boleh minta orang lain membuatkan artikel untuk pelanggan anda.

Ini baru cerita tentang service bina blog, belum masuk kepada service bina kedai online (RM1000 minima), jadikan blog sebuah website dengan fully design (tambahan RM1500 minima). Memang banyak sekali perkara yang boleh anda dapat apabila membuat model bisnes online sebagai Website Designer.

Ambil Upah Menulis Blog

Ini satu lagi bentuk kerja online yang memberikan hasil lumayan kepada penulis sendiri. Sebagai seorang penulis blog, saya mengenakan antara RM70 ke RM200 bagi sebuah artikel. Semua ini bergantung kepada keperluan pelanggan yang mahukan artikel yang bagaimana. Ada artikel yang ditulis, tidak mempunyai fokus untuk ranking. Kerja penulisan seperti ini biasanya untuk majalah dan bahan bercetak.

Akan tetapi jika menulis untuk blog, ia mempunyai fokus pada sesuatu keyword yang hendak di target pelanggan. Jika pelanggan menjual produk sakit lutut, maka saya akan tuliskan artikel yang fokus kepada keyword sakit lutut, yang mana artikel ini boleh ranking ke muka pertama Google. Pelanggan yang berblog, target pelanggannya adalah dari Google. Ini juga bentuk bisnes online yang saya lakukan dengan menyediakan khidmat menulis artikel untuk blog pelanggan.

Khidmat Menjaga Social Media

Ini kerja yang besar tanggungjawabnya. Namun upah yang diterima adalah lebih besar dari sekadar menulis di blog. Jika di social media pula, pelanggan anda datang dari social media seperti Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram. Sebenarnya ada banyak lagi social media diluar sana. Namun ini yang paling popular di Malaysia.

Secara amnya dengan menjadi tukang jaga Facebook Business Page client, anda kena pastikan setiap pertanyaan dijawab dan anda juga perlu menulis atau update social media pelanggan. Tujuannya supaya page milik client sentiasa aktif. Bayaran untuk menjadi seorang Social Media Specialist adalah sekitar RM300 seminggu hingga RM500 seminggu.

Berniaga Produk Orang Lain

Ini salah satu bisnes kerana menggunakan istilah berniaga. Secara amnya anda berbisnes online, tetapi barang yang anda niagakan itu bukan milik anda sendiri. Sebaliknya ia mungkin milik kilang atau pemborong. Program Dropship juga merupakan salah satu contoh kerja berniaga produk orang lain. Anda tiada produk di tangan tetapi boleh memulakan bisnes dengan membuat promosi terlebih dahulu.

Bila ada pelanggan nak beli, anda terima bayaran dahulu. Selepas itu bila duit dah dapat, anda bank in kepada company dropship yang menjual produk tersebut bersama nama dan alamat pembeli. Untung anda simpan dan syarikat dropship tersebut akan menghantar produk bagi pihak anda.

Baca Disini : ApakahProgram Dropship Malaysia Dari Ordersini

Bisnes Online Dengan Video Produk Review

Ada banyak jenis bisnes online yang anda boleh usahakan dengan telefon berkelas tinggi yang anda miliki. Sebagai contoh anda membuat produk review untuk orang lain. Atau mungkin juga anda melakukan produk review secara suka rela sehingga ada yang minta bayarkan.

Contohnya anda boleh review tempat makan yang menarik dan viralkannya di Facebook. Ini sebagai permulaan sahaja. Apabila anda sudah mempunyai pengikut, anda boleh saja tawarkan service video review tempat makan bagi advertiser yang berminat. Harga bagi review tempat makan adalah sekitar RM1500 sehingga RM5000.

Bayangkan sehari anda dapat job review 2-3 tempat makan. Dahlah dapat makan semua yang sedap-sedap, dibayar pulak lagi.. Ini adalah kelebihan konsep bisnes online. Walaupun konsep bisnes online di Malaysia telah mula difahami oleh golongan berusia, namun ada masanya golongan muda malu nak cerita lebih terutama jika mereka berniaga sesuatu yang sukar nak difahamkan. Jadi cara lebih mudah dengan cakap buat bisnes online jelah..

 

Cara Terima Bayaran Secara Online Tanpa Website Sendiri

Cara Terima Bayaran Secara Online Tanpa Website Sendiri

Adakah anda seorang peniaga yang perlukan solusi cara terima bayaran online? Jika Ya, kami yakin OrderSini pasti dapat bantu anda. Kami akan kongsikan cara terima bayaran online yang paling mudah dalam abad ini. Pelanggan kita sudah yakin dan percaya dengan sistem belian secara online. Dan masalah bagi kebanyakkan peniaga adalah mereka tidak tahu cara untuk onlinekan perniagaan sedia ada yang beroperasi dari kedai fizikal.

Masalah Kebanyakkan Peniaga Kecil

Bagi kebanyakkan peniaga kecil, anda pasti berdepan dengan masalah hendak terima bayaran secara online, kerana biasanya anda juga perlukan website untuk menjual. Jadi solusi paling mudah bagi para penjual adalah dengan melakukan kerja close sale melalui Whatsapp.

Ini adalah apa yang berlaku sekarang. Sebenarnya anda boleh automasikan proses close sale dengan mudahkan pelanggan buat bayaran sepantas kilat, dari dalam telefon mereka sahaja dengan menggunakan borang pesanan OrderSini, tanpa website.

Apakah Ordersini.com?

OrderSini.com menyediakan khidmat menyediakan borang tempahan atau borang belian secara online. Ianya telah digunakan oleh ramai peniaga untuk terima bayaran secara online. Malah salah satu fungsi Ordersini (OS) yang “Killer” adalah integrasi dengan sistem bayaran Billplz. Billplz ini pula hampir sama dengan OrderSini, tetapi Billplz hanya fokus untuk bayaran online menggunakan telefon bimbit.

Ini menyebabkan jualan menjadi lebih laju kerana pelanggan sekarang sudah “mobile”. Jika kaedah pembayaran online secara tradisional, seperti cash deposit dan online transfer; perkara ini perlu dilakukan secara manual.

Contoh dibawah adalah proses yang perlu dilalui pembeli dengan bayaran manual

  • Pelanggan kena buka new window dalam browser untuk login ke online banking
  • Kemudian pelanggan klik pada menu Transfer
  • Kemudian pelanggan kena pilih jenis transfer dan masukkan no akaun penjual
  • Jika berlainan bank kena tulis nama penjual untuk pengesahan
  • Kemudian kena review detail bayaran
  • Kemudian kena request TAC untuk verifikasi transaksi
  • Lepas bayaran disahkan, anda kena save resit bayaran
  • Lepas tu anda kena kembali ke laman jualan dan isikan borang belian
  • Kena upload resit belian
  • Klik Hantar Pesanan

Ada 10 step yang perlu anda lalui untuk terima bayaran online secara manual. Jika pelanggan ingin membeli, mereka terpaksa gunakan komputer kerana guna telefon, ia satu kerja yang remeh.

Billplz hilangkan masalah diatas dengan singkatkan proses seperti dibawah.

  • Anda perlu isi borang tempahan terlebih dahulu dan pilih cara belian melalui Billplz, Klik submit
  • Anda akan dibawa ke laman Billplz. Masukkan nama, email dan pilih online banking anda
  • Anda akan dibawa ke login page online banking dan review belian
  • Anda request TAC/MSOS Code seperti biasa, lepas bayar anda akan dibawa semula ke laman Pengesahan Belian di Billplz.

Ya, dengan menggunakan Billpiz dan OrderSini, hanya 4 step diperlukan untuk pelanggan melakukan bayaran. Paling best, pelanggan tidak perlu buka site lain, ia automatik berhubung dengan setiap website dari Borang Belian OrderSini ke Billplz ke Online Banking. Kemudian setelah selesai bayaran ia redirect ke Billplz order confirmation page. Pelanggan seterusnya perlu semak email mereka. Kini cara terima bayaran online anda sudah menjadi mudah.

Selain terima bayaran menggunakan Billplz, anda masih boleh sediakan cara bayaran tradisional seperti yang ditunjukkan diatas. Bagi pengguna online banking, apabila adanya fungsi seperti Billplz didalam website anda, biasanya jualan mudah berlaku kerana ia lebih cepat dan menjimatkan masa.

Cara Terima Bayaran Online Dan Offline Dengan Ordersini

Anda juga boleh sediakan cara bayaran “ATM Transfer Atau Cash Deposit” yang mana, pelanggan yang tiada online banking, masih boleh berurusan dan buat belian di menggunakan borang tempahan sahaja. Kelebihannya, anda dapat Track Jualan yang berlaku walaupun pelanggan bayar secara offline banking.

Diatas merupakan contoh sebenar, bahagian Seller Dashboard yang memaparkan transaksi jualan dengan menggunakan borang tempahan belian OrderSini. Ini sememangnya cara terima bayaran online yang sebenar dan terkini.

Jika anda perhatikan pada gambar diatas, dari no 2 hingga no 7 adalah produk yang sama. Tetapi seller telah pelbagaikan borang bayaran mengikut conversion. Sebagai contoh, mereka yang datang membeli dari website, borang jualannya dinamakan sebagai “Front”, manakala pelanggan yang membeli melalui email follow up dinamakan borang belian sebagai “Kandungan”.

Isi didalam borang adalah sama, tetapi nama borang berbeza. Dan ini digunakan untuk track, channel mana yang paling banyak menghasilkan jualan. Sekarang anda lihat pula menu bayaran. Ini merupakan akaun sebenar milik penulis sendiri yang berniaga online service. Hampir 80% pembeli service yang saya tawarkan, dibeli menggunakan billplz. Ini menunjukkan yang pelanggan suka cara ini yang mudahkan mereka membeli. Dan pihak penjual pula dengan mudah menerima bayaran tanpa tertangguh.

Borang Belian OrderSini Mudahkan Conversion

OrderSini merupakan cara terima bayaran online yang efisyen. Ini kerana jika semasa pelanggan mempunyai halangan semasa sedang mood ingin membeli, pelanggan mungkin akan terlupa beli. Kerana halangan tersebut mungkin memerlukan mereka login ke komputer. Dengan penyelesaian yang dibawakan oleh OrderSini, anda dengan mudah mendapat jualan cepat kerana fungsi Billplz didalam OrderSini tidak ada halangan kenapa pelanggan perlu bertangguh.

Jom Baca Lagi : Cara Buka Akaun Ordersini
Jom Baca Lagi : OrderSini Gergasi Marketplace Dropship Malaysia

Jika anda masih mencari kaedah sebenar cara terima bayaran online, anda sudahpun berada di tempat yang betul. Didalam OrderSini, terdapat ramai advertiser yang menggunakan khidmat kami sehingga akhirnya kami wujudkan marketplace tempat semua penjual dan ejen dropship berkumpul. Didalam Affiliate Dan Dropship Marketplace para ejen boleh mengakses produk yang anda jual. Jangan lupa baca lagi artikel – artikel kami supaya anda lebih jelas tentang kelebihan yang ditawarkan oleh OrderSini dalam menyelesaikan masalah cara terima bayaran online yang cepat dan berkesan.

 

Dropship Malaysia Marketplace – Pusat Segala Dropship

Dropship Malaysia Marketplace – Pusat Segala Dropship

Cari Program Dropship Malaysia? Ordersini.com merupakan tempat dimana semua company dropship malaysia dikumpulkan. Anda tidak harus terlepas menggunakan Ordersini sebagai One Stop Center bagi Dropship Marketplace yang menghimpunkan banyak sekali peniaga online, syarikat dropship malaysia dan juga para ejen dropship yang mencari pendapatan sambilan.

Apakah Program Dropship Malaysia?

Bagi yang masih buntu dan tidak faham tentang apakah program dropship ini, saya akan huraikan serba sedikit.

Program Dropship Malaysia biasanya melibatkan 3 pihak.

  1. Syarikat Dropship
  2. Anda (Peniaga)
  3. Pelanggan

Dalam situasi biasa, pihak syarikat pengeluar produk perlu melantik “orang tengah” untuk memasarkan produk mereka. Pengeluar produk terpaksa set harga rendah supaya orang tengah boleh mendapat untung. Dalam situasi biasa ia melibatkan 4 entiti atau lebih, contohnya boleh dilihat seperti berikut:

  1. Syarikat Pengeluar/Pengilang
  2. Vendor (orang tengah)
  3. Peniaga Borong
  4. Peniaga Runcit
  5. Pelanggan

Apa yang berlaku disini, untung pengeluar produk terpaksa dikurangkan dan untung bagi level kedua sehingga keempat, adalah kecil. Kedua bisnes seperti ini hanya di monopoli oleh syarikat berstatus Jerung. Kita ikan – ikan kecil tak dapat peluang berniaga bagi mencari pendapatan sampingan.

Jika di luar negara, program seperti Dropship Malaysia ini sudah lama ujud bagi mengekang dominasi syarikat besar. Melaluinya orang biasa yang mempunyai sedikit modal pun boleh memulakan perniagaan atas talian.

Dari sinilah idea program dropship malaysia ini tercipta. Ia di wujudkan supaya pemilik syarikat kecil – kecilan tempatan dapat memasarkan produk mereka kepada ejen – ejen dropship yang kehausan punca pendapatan. Ejen Dropship Malaysia di Ordersini sentiasa mengintai peluang kerja sama dengan anda.

Ordersini Marketplace Dropship Malaysia

Ordersini pada asalnya adalah sistem menerima bayaran online. Masalah bagi kebanyakkan pemilik perniagaan, mereka tidak mempunyai website untuk melakukan urusan jual beli. Mereka terpaksa menyediakan laman web yang bernilai ribuan ringgit. Bagi peniaga kecil – kecilan, tentu sekali ianya diluar kemampuan.

Oleh sebab itu Ordersini diujudkan bagi membolehkan anda, para peniaga dapat membuat borang belian online besarta detail produk. Apabila ada ramai penjual, ordersini buka pula fungsi marketplace bagi Dropship Malaysia dan Affiliate Malaysia..Dari sini, sesiapa saja yang berminat untuk promosikan produk yang anda jual, boleh secara mudah mendapatkan ejen yang berminat untuk tolong promosi produk anda.

Maka ordersini menjadi tempat pertembungan antara Ejen Affiliate dan Ejen Dropship yang mencari peluang untuk promosikan sesuatu produk, lantas berjumpa dengan Peniaga Online seperti anda. Anda ada produk, dan perlukan ejen jualan.

Marketplace Dropship Malaysia di Ordersini telah membuka lembaran baru untuk peniaga dan ejen dropship untuk berkerja sama. Namun jika anda mahu privatekan borang anda, fungsi beri komisyen kepada ejen anda boleh di matikan. Dengan cara ini, ejen affiliate dan dropship tidak akan dapat melihat borang anda dan ia tidak disenaraikan di Marketplace Dropship Malaysia Ordersini.

Ini bersesuaian jika anda berniaga menggunakan Facebook dan Whatsapp. Apabila pelanggan mahu membeli, anda cuma serahkan “Link Belian” yang mengandungi detail seperti gambar diatas. Kadang-kala produk yang anda jual, untungnya kecil sahaja. Jadi tidak sesuai diberikan komisyen. Jadi dengan privatekan borang anda, secara mudah anda boleh simpan semua untung jualan.

Masa Depan Bisnes Dropship Malaysia

Bagi rakyat Malaysia yang bercita – cita ingin berniaga tanpa website, anda tidak perlu tunggu lagi kerana masa depan bisnes dropship di malaysia bermula SEKARANG! Anda boleh pilih untuk jadi ejen dropship dan ejen affiliate serentak. Atau anda boleh jadi penjual yang hauskan pelanggan. Sementara para ejen promosi Ordersini akan menjadi sahabat baik anda.

Jom Semak : Cara Daftar Ordersini Untuk Ejen Dropship, Affiliate Dan Peniaga

Bagi yang berminat untuk mengetahui pakej yang kami tawarkan, serta cara mendaftar Ordersini, pastikan anda semak pada link diatas. Marketplace Ordersini adalah Pusat Dropship Malaysia!