fbpx

Semua Pembeli Automatik Sync Masuk Email List Autoresponder – Moosend, Sendfox, Getresponse

June 21, 2020

Berita baik untuk pengguna email autoresponder Sendfox, Moosend & Getresponse. Sekarang anda dah boleh automatic synchronize semua pembeli anda terus ke mailing list yang anda mahukan.

Sebelum ini, Ordersini hanya sekadar menerima & urus tempahan online, sekarang anda boleh lakukan lebih daripada itu. Setiap kali anda approved order, email pembeli akan automatik masuk ke dalam mailing list yang anda create dalam autoresponder. Jika ada automation sudah ditetapkan pada list tersebut, semuanya akan berjalan secara automatik.

 

Anda boleh juga lakukan email blast kepada mereka jika anda mempunyai promosi kepada produk tersebut. Conversion rate untuk mereka buat pembelian juga lebih tinggi kerana mereka sudah pun membuat pembelian sebelum ini.

Jika anda nak jadikan ordersini sebagai tempat untuk kumpul list juga boleh dilakukan dengan mudah. Anda hanya perlu create satu product percuma dan jadikannya synchronize dengan mailing list anda. Anda boleh hantar email kepada mereka untuk menjual produk pada masa hadapan.

 

SYNCHRONIZE LIST

Bagi yang telah aktifkan integarasi autoresponder, anda boleh aktifkan list mengikut produk yang anda jual. Anda create satu list baru di dalam autoresponder & boleh pilih untuk sync produk tersebut kepada list tertentu.

 

MULTIPLE SYNC

Ordersini juga memberikan kelebihan kepada pemain tegar email marketing kerana anda boleh buat synchronize kepada beberapa autoresponder serentak untuk satu produk yang anda jual.

Namun anda perlu pastikan hanya 1 sahaja yang berfungsi untuk hantar email promosi, manakala yang lain hanya bertindak sebagai backup sahaja. Jika anda jadikan semuanya untuk hantar email, berkemungkinan pembeli akan menyampah setiap kali terima email daripada anda.

 

AKTIFKAN INTEGRASI

Anda boleh masuk ke menu Account Setting > Autoresponder untuk mula lakukan integrasi. Anda boleh aktifkan semua autoresponder sekaligus jika anda ada akaun di setiap platform.

Jika akaun anda kena block oleh penyedia platform, maka anda boleh create akaun baru & tukar api key sahaja.

TUTORIAL

Untuk tutorial integrasi Mailchimp & Mailerlite, anda boleh lihat di sini

Moosend:

Sendfox:

Getresponse:

 

 

 

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Sekarang pengguna Ordersini dah boleh gunakan domain sendiri untuk menjual produk melalui sistem Ordersini   ✅ Tukar logo ✅ Upload banner ✅ Masukkan custom domain   Sempoi, semua nampak macam kedai sendiri dah.   -- UNTUK SIAPA?   Buat masa ni custom domain hanya...

read more
Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Akhirnya kami dah berjaya masukkan Sendparcel ke dalam Ordersini. Sendparcel by Poslaju mendapat permintaan yang tinggi dari pengguna, maka kami masukkan ke dalam sistem untuk membantu pengguna membuat pengeposan dengan lebih mudah. Boleh layan tutorial di sini...

read more

2 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares