fbpx

Alternatif Waveapp – Ordersini Sediakan Sistem Invoice Yang Boleh Bayar Guna Gateway Malaysia

Ramai freelancer suka gunakan waveapp, sistem akaun yang sangat mesra pengguna. Dulu siap boleh bayar guna FPX dan sync dengan bank Malaysia. Namun sekarang semua tu dah tak ada, kena la bayar manually.

Jangan risau, Ordersini dah sediakan sistem invoice generator yang mudah digunakan dengan output yang hampir sama seperti Waveapp. Berikut ialah beberapa kelebihan sistem invoice generator dalam Ordersini:

Kelebihan Invoice Generator Dalam Ordersini #1 : Simple & Mudah Guna

Nak guna invoice generator dalam Ordersini sangat mudah. Hanya perlu isi beberapa ruangan yang diperlukan sahaja, dan klik butang save untuk generate invoice. Perlukan beberapa minit sahaja dah boleh dapat invoice yang nak dihantar kepada client.

 

Kelebihan Invoice Generator Dalam Ordersini #2 : Email atau Link

Anda boleh send terus invoice yang sudah approve ke email client. Mereka akan menerima email yang mengandungi invoice dan boleh teruskan pembayaran untuk mulakan projek.

Atau, anda boleh ambil link invoice tersebut dan berikannya secara manual melalui whatsapp atau telegram. Kami sediakan pilihan tersebut untuk anda pilih mengikut kesesuaian.

Kelebihan Invoice Generator Dalam Ordersini #3 : Bayar Guna Gateway Malaysia

Anda boleh setup dan aktifkan payment gateway Malaysia seperti Billplz & Toyyibpay. Selain dari payment gateway, anda juga boleh menerima payment dari client melalui pembayaran manual transfer. Namun mereka masih perlu bayar melalui sistem yang disediakan.

Fungsi ini ialah fungsi yang paling penting kerana ia dapat memudahkan proses pembayaran. Client anda hanya perlu klik butang pay now & pilih sahaja cara pembayaran yang mereka selesa gunakan.

Kelebihan Invoice Generator Dalam Ordersini #4 : Pengurusan Invoice Yang Efisien

Pengurusan invoice lebih tersusun dan teratur dengan adanya sistem ini. Anda tidak lagi perlu generate invoice secara manual & hantar kepada client secara manual. Melalui sistem ini juga, anda boleh lihat data setiap invoice yang dikeluarkan sama ada sudah dibayar atau masih pending.

Jika masih pending atau overdue, anda boleh klik resend invoice untuk hantar invoice peringatan kepada client anda. Tak perlu lagi whatsapp mereka dengan segan silu untuk dapatkan bayaran.

Kelebihan Invoice Generator Dalam Ordersini #5 : Layout Yang Moden

Layout invoice dalam Ordersini mempunyai rupa yang moden dan mudah. Invoice yang mudah difahami akan memberi impak berbeza kepada client anda nanti. Mereka lebih mudah untuk buat bayaran dan teruskan dengan projek yang dipersetujui.

Tuntas

Untuk gunakan fungsi ini, anda perlu langgan pakej bulanan kerana hanya pakej bulanan sahaja yang boleh setup payment gateway. Jika anda mahu terima bayaran melalui payment gateway, maka anda perlu subscribe pakej bulanan dan mudahkan kerja anda.

Bukan itu sahaja, selepas subscribe pakej bulanan anda boleh gunakan fungsi lain yang ada dalam sistem Ordersini. Ianya tidak akan merugikan anda kerana terdapat pelbagai fungsi menarik yang disediakan untuk anda dalam platform Ordersini. Anda boleh masuk produk atau servis ke dalam sistem ini dan mula terima tempahan dari client.

Anda juga boleh gunakan fungsi blog yang terdapat dalam sistem ordersini untuk naikkan awareness mengenai servis dan produk anda. Terdapat juga fungsi ejen affiliate untuk anda jana lebih banyak jualan dengan mengerahkan ejen-ejen affiliate mempromosikan servis anda.

Ianya adalah pelaburan yang sangat berbaloi.

Untuk melihat walkthrough sistem invoice generator & bagaimana ianya berfungsi untuk menerima bayaran, anda boleh lihat video di bawah. Jangan lupa klik butang share untuk kongsikan fungsi ini kepada rakan anda yang lain, mereka pasti sukakannya.

 

Goodluck!

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Bagaimana teknik upsell boleh bantu bisnes anda?

Bagaimana teknik upsell boleh bantu bisnes anda?

Ramai owner bisnes gagal bila cuba nak jual produk dekat customer yang sedia ada.Takut customer lari bila cuba menjual berulang kali pada orang yang sama. Risau dianggap seller yang kerap menjual ataupun kita panggil hard selling. Menurut data dari optin monster....

read more

Strategi Letak Harga Yang Betul

STRATEGI LETAK HARGA YANG BETUL Dalam sesuatu perniagaan, meletakkan harga yang tepat bagi sesuatu barang yang dijual sangatlah penting. Ia memerlukan beberapa strategi dan peniaga perlulah membuat banyak kajian dan melihat daripada pelbagai sudut. Beberapa perkara...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares