fbpx

Tutorial Khusus Untuk Peniaga Kedai Makan Yang Terjejas Kuarantin Covid19

Sejurus selepas pengumuman yang diumumkan oleh Tan Sri Muhyidin Yassin, Perdana Menteri Malaysia pada 16 Mac lalu, arahan untuk kawalan pergerakan (aka partial lockdown) di seluruh Malaysia, semua kedai terpaksa ditutup.

Maka peniaga kedai makan dan peniaga yang menjual makanan setiap pagi akan terjejas pendapatan disebabkan pengumuman tersebut. Sesi kuarantin selama 14 hari tersebut adalah untuk membendung penularan Covid19 yang sudah mengakibatkan 2 kematian setakat semalam.

Keadaan ini akan menjejaskan banyak perniagaan offline termasuk kedai makan, kedai jamu, kedai barangan harian dan sebagainya. Maka satu cara yang paling sesuai dibuat ialah tukar bisnes mereka kepada digital.

Mereka kena ambil order secara online bermula hari ini dan kekal selama beberapa hari sehingga 31 mac nanti. Namun sistem apa yang anda mereka boleh guna untuk ambil order?

Nak pakai Shopee? Susah.

Nak pakai Easystore? Leceh nak setup

Nak pakai woocommerce? Makin susah & makan masa.

Jadi satu-satunya solusi yang ada untuk buat bisnes online ialah dengan sistem Ordersini.com.

Jadi apa kelebihan sistem ni:

✅ Free – tak payah bayar bulanan

✅ Mudah guna – 5 minit je untuk setup produk, terus boleh guna

✅ Notifikasi email & wasap – Anda akan dapat notifikasi order di email & wasap

✅ Unlimited product – masuk la berapa banyak produk pun tak ada masalah

Jadi untuk peniaga offline yang baru kali pertama nak digitalkan bisnes, ini ialah tutorial ringkas untuk anda. Hanya perlu ikut step yang ditunjukkan dan anda sudah bersedia untuk terima order dari pembeli anda.

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Sekarang pengguna Ordersini dah boleh gunakan domain sendiri untuk menjual produk melalui sistem Ordersini   ✅ Tukar logo ✅ Upload banner ✅ Masukkan custom domain   Sempoi, semua nampak macam kedai sendiri dah.   -- UNTUK SIAPA?   Buat masa ni custom domain hanya...

read more
Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Akhirnya kami dah berjaya masukkan Sendparcel ke dalam Ordersini. Sendparcel by Poslaju mendapat permintaan yang tinggi dari pengguna, maka kami masukkan ke dalam sistem untuk membantu pengguna membuat pengeposan dengan lebih mudah. Boleh layan tutorial di sini...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares