fbpx

Pengguna Ordersini Boleh Buat Penghantaran Produk Lebih Pantas & Mudah Dengan Integrasi Easyparcel

Easyparcel ialah jenama yang tidak asing lagi dalam industri courier. Mereka menjadi orang tengah yang membantu peniaga online mendapatkan rate terendah untuk setiap parcel yang dihantar.

Bermula Julai 2020, Ordersini juga telah membuat integrasi dengan Easyparcel dan integrasi ini bakal memudahkan proses penghantaran produk bagi pengguna Ordersini.

Berikut ialah tutorial bergambar & video untuk integrasi easyparcel ke dalam Ordersini

#1 Buka menu Account Setting > Shipment Integration

Kemudian pilih Easyparcel

 

#2 Login akaun Easyparcel. Pergi kepada menu Integration > Add new store

 

#3 Pilih Ordersini

 

#4 Isikan maklumat kedai anda dan klik submit

 

 

 

#5 Masuk ke menu You Store, copy ID yang diberikan

 

#6 Masukkan ke dalam Ordersini & update

 

#7 Pergi ke menu Product Setting > Order List

Setiap produk yang anda terima akan ada button Easyparcel di column action. Klik butang tersebut untuk buat tempahan parcel.

Untuk butang ini muncul, produk anda perlu memenuhi kriteria berikut:

a) Mesti required address
b) Mesti enable shipping & masukkan saiz produk

 

#8 Pilih courier yang anda mahu & buat tempahan parcel mengikut tarikh

 

#9 Video tutorial

Untuk lebih mudah, anda boleh lihat video tutorial berikut

 

Jom daftar akaun ordersini & mula gunakan integrasi Easyparcel ini untuk mudahkan urusan penghantaran produk kepada pelanggan anda.

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Bagaimana teknik upsell boleh bantu bisnes anda?

Bagaimana teknik upsell boleh bantu bisnes anda?

Ramai owner bisnes gagal bila cuba nak jual produk dekat customer yang sedia ada.Takut customer lari bila cuba menjual berulang kali pada orang yang sama. Risau dianggap seller yang kerap menjual ataupun kita panggil hard selling. Menurut data dari optin monster....

read more

3 langkah tulis konten untuk tarik pelanggan secara mudah

Mesti anda dah penat nak perah otak fikirkan idea untuk tulis konten kan? Yelah, bukan sahaja perlu tulis konten tapi anda juga kena sesuaikan dengan bisnes yang anda jalankan. Jika kita tak kerap promosikan bisnes yang kita tengah buat. Mesti kita akan ketinggalan...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares