fbpx

8 Kelebihan Dalam Less Touch Checkout Form Ordersini Untuk Peniaga Online

June 02, 2020

Bermula jun 2020, Ordersini telah perkenalkan checkout form dengan versi yang lebih cantik, moden dan high conversion. Ianya dibuat untuk memudahkan pembeli anda membuat tempahan dengan lebih mudah

Selepas berhempas pulas sebulan, akhirnya dapat juga tengok checkout form yang lebih dinamik & modern look. Kelebihan checkout form baru:

8 Kelebihan Dalam Less Touch Checkout Form Ordersini

1. KUANTITI AUTO SELECT
Kuantiti dah auto select, jadi buyer tak perlu lagi kena klik atau pilih kuantiti. So dah kurang 1 sentuhan yang perlu dibuat oleh buyer
 
2. PAPARAN BAKI STOK
Sebelum ni buyer tak tahu berapa baki stok yang masih available. Jadi kami dah pun masukkan paparan baki stok di setiap variation produk.
 
3. ADD BUTTON
Sebelum ni dropdown, sekarang dah jadi button tambah tolak. Fungsi masih sama tapi nampak lebih cantik.Ini semua poyo!
 
4. ACCORDIAN BY SECTION
Setiap section kami dah asingkan supaya lebih mudah pelanggan anda nampak bahagian yang dia perlu isi. So ada section yang automatik select, ada yang dia kena isi & select sendiri.
 
Untuk bahagian info, dia kena isi sendiri. Untuk section shipping dia kena pilih sendiri juga. Yang section lain mostly dah auto select first option, tapi buyer boleh tukar jika dia nak tukar.
 
5. MODERN PAYMENT METHOD SELECTION
Kita letak logo siap2 bagi mudah orang pilih. Kadang2 buyer ni tak kenal nama, tapi dia cam logo gateway yang dia pernah guna. So logo ni membantu untuk mudahkan buyer pilih gateway yang dia nak guna.
 
Gateway juga auto select yang paling atas sekali. Jika anda hanya enable satu je, maka step ni memang seamless sebab buyer tak perlu buat apa-apa dah.
 
7. HIDE COUPON SECTION
Kotak untuk kod diskaun dah ditutup by default. Kalau sebelum ni default terbuka orang nak minta kupon, sekarang dah tutup.
 
BIla ada kupon, baru mereka klik & masukkan kod diskaun di situ.
8. MESRA MOBILE
Checkout form ini juga dah dibuat untuk mesra mobile. Tak kisah la pelanggan anda guna gajet apa sekalipun, mereka akan dapat buat tempahan dengan mudah
 
Kurang Sentuhan, lebih conversion
 
Semua kelebihan dan flow dalam checkout form yang baru ni dijangka dapat meningkatkan conversion rate anda nanti. Kalau ada sebarang isu berkaitan, sila inform di bahagian komen atau berikan feedback di borang feedback.
 
Ps: Jika anda ada setup purchase pixel, sila setup sekali lagi untuk pilihan button purchase.
 
Pps: Lepas ni kita try buat supaya boleh upload image untuk setiap variation pula. Baru nampak sempoi gitu~

ppps: Ini ialah video ringkas penerangan sistem checkout baru dalam Ordersini

 

By Iffat Salleh

CEO & Founder Ordersini.com , certified digital marketer for Direct Response Copywriting, Email marketing & Paid Ads Funneling.

Related Articles

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Setup Custom Domain Dalam Ordersini

Sekarang pengguna Ordersini dah boleh gunakan domain sendiri untuk menjual produk melalui sistem Ordersini   ✅ Tukar logo ✅ Upload banner ✅ Masukkan custom domain   Sempoi, semua nampak macam kedai sendiri dah.   -- UNTUK SIAPA?   Buat masa ni custom domain hanya...

read more
Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Sendparcel Dah Ada Dalam Ordersini!

Akhirnya kami dah berjaya masukkan Sendparcel ke dalam Ordersini. Sendparcel by Poslaju mendapat permintaan yang tinggi dari pengguna, maka kami masukkan ke dalam sistem untuk membantu pengguna membuat pengeposan dengan lebih mudah. Boleh layan tutorial di sini...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares

Aik, Takkan Baca Je?

Jom share artikel ni supaya lebih ramai orang tahu :D

Shares